Šlehačkové koblihy
22. 4. 2016
Šlehačkové koblihy
Suroviny
- 250 ml smetany ke šlehání
- Nyní v akci
- 20 g droždí
- Nyní v akci
- 500 g mouky (1/2hladká a 1/2polohrubá)
- Nyní v akci
- 3 žloutky
- 2,5 PL krupicového cukru
- 150 ml mléka
- povidla
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, cukru, lžíce polohrubé mouky a droždí uděláme kvásek.
-
Do mísy dáme mouky, žloutky, smetanu, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme cca 1 hodinu kynout.
-
Potom lžící oddělujeme bochánky, které plníme povidly.
-
Necháme ještě vykynout asi 10 minut a poté smažíme v dostatečném množství oleje dorůžova z obou stran.
Poznámka
PL = polévková lžíce